shape
Szukaj
Konto
Koszyk
0

Włoskie Affogato

Włoskie Affogato

Affogato to włoski deser, idealny na lato! My polecamy wariację z prażonymi migdałami i wiórkami kokosowymi. 

Sprawdźcie sami 🙂 

Składniki na dwie porcje:

  • 2 gałki lodów waniliowych lub śmietankowych,
  • 2 porcje espresso z kawy WOSEBA ARABICA,
  • płatki migdałów,
  • wiórki kokosowe.

Wykonanie:

Gałki lodów umieść w pucharkach. Przygotuj espresso (jeśli nie korzystasz z ekspresu ciśnieniowego – na jedną porcję: łyżeczkę kawy WOSEBA ARABICA zalej 30 ml gorącej wody). Napar wlej do filiżanek. Płatki migdałów podpraż na suchej patelni. Takimi płatkami i wiórkami kokosowymi posyp lody. 

Smacznego!