Rozgrzewająca Woseba Espresso z rumem

15 stycznia 2021

Rozgrzewająca kawa z dodatkiem alkoholu? Wypróbuj przepis na kawę z rumem przygotowany przez baristów marki Woseba! 

Składniki:

  • 160 ml naparu z kawiarki (ok. 12 g kawy mielonej Woseba Espresso na 160 ml wody),
  • 30 ml rumu,
  • ½ łyżeczki przyprawy do piernika,
  • ½ łyżeczki cukru trzcinowego,
  • 50 ml mleka,
  • cynamon do posypania.

Przygotowanie

Kawę mieloną Woseba Espresso zaparz w kawiarce. Podgrzane mleko (ok. 65ᵒC) spień ręcznym spieniaczem. Do ulubionej szklanki dodaj rum, przyprawę do piernika i cukier trzcinowy, a następnie wlej gorącą kawę. Na wierzch kawy powoli wlej spienione mleko i posyp je cynamonem. Przed wypiciem całość zamieszaj.