shape
Szukaj
Konto
Koszyk
0

Mrożona Mocha

Mrożona Mocha

Mrożona mocha to letnia wariacja na temat kawy z czekoladą. Do jej przygotowania potrzebujesz blendera, intensywnego naparu z kawy i kilku innych składników, które są zawsze pod ręką. Wypróbuj nasz sprawdzony przepis!

Składniki (2 porcje):

  • ¾ szklanki intensywnego naparu z kawy np. Woseba Espresso
  • ½ szklanki mleka (może być mleko roślinne),
  • 2 szklanki kostek lodu,
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego,
  • 2 łyżki kakao,
  • 1-2 łyżeczki syropu klonowego (lub więcej, do smaku),
  • 1-2 kostki gorzkiej czekolady. 

Wykonanie:

Przygotuj intensywny napar z kawy. Dodaj czekoladę do gorącej kawy i mieszaj, aż się rozpuści. Wystudź.
Do stojącego blendera dodaj wszystkie składniki i dokładnie wymieszaj. Następnie wrzuć kostki lodu i zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Podawaj od razu!