Kawowy zawrót głowy

27 sierpnia 2018

W jaki sposób szybko przygotować kawę na zimno? Wypełnijcie zamrażalnik kostkami mrożonej kawy! Kilka takich kostek małej czarnej z lodami i mlekiem gwarantuje pozytywny zawrót głowy.

Składniki:

  • 250 ml naparu przygotowanego z kawy WOSEBA Café Brasil, np. napar z praski francuskiej,
  • 120 ml mleka,
  • gałka lodów waniliowych.

Wykonanie:

Aby przygotować ten pyszny „zawrót głowy”, najpierw musisz zadbać o kawowe kostki lodu. Zaparz lekki napar w prasce francuskiej (17 g kawy na 250 ml wody) i przelej do foremki na lód. Wstaw do zamrażalnika. Polecamy przygotować więcej lodowych kostek – na pewno jeszcze się przydadzą ;).

Kawowy zawrót głowy przyrządzisz w kilku prostych ruchach. Do wysokiej szklanki włóż gałkę lodów waniliowych, wrzuć kilka kostek kawy i zalej zimnym mlekiem. Od razu podawaj. Przyjemności!