Main foto

Kawa z kaszą jaglaną

15 lutego 2020

Kawa na deser, a może deser zamiast porannej kawy? O poranku każda minuta jest cenna, więc połączenie śniadania z ulubioną kawą brzmi jak rozwiązanie idealne!

  • Składniki
  • 1 szklanka kaszy jaglanej,
  • 1 szklanka napoju migdałowego,
  • podwójne espresso z WOSEBA CAFÉ BRASIL,
  • 2 łyżki syropu klonowego lub miodu wielokwiatowego,
  • 1 banan.

Wykonanie

Ugotowaną i ostudzoną kaszę jaglaną przełóż do blendera kielichowego, dodaj banany, napój roślinny, kawę i syrop klonowy. Zblenduj wszystkie składniki na gładką masę. W razie potrzeby dodaj trochę napoju roślinnego. Gotowy napój przelej do dwóch szklanek. Koktajl można ozdobić wiórkami gorzkiej czekolady lub kawałkami orzechów.