shape
Szukaj
Konto
Koszyk
0

Kawa orzechowa

Kawa orzechowa

Jeśli lubisz smak masła orzechowego, to ten przepis szczególnie przypadnie Ci do gustu. Odrobina słodkiego syropu oraz szczypta gałki muszkatołowej znakomicie podkreślą orzechowy smak kawy. Spróbuj koniecznie!

Składniki (2 porcje):

  • 120 ml intensywnego naparu, np. przygotowanego z kawy Woseba Espresso,
  • łyżka masła orzechowego,
  • 2 łyżeczki syropu orzechowego,
  • 160 ml mleka migdałowego.

Do dekoracji:

  • bita śmietana,
  • pokruszone orzechy włoskie,
  • szczypta gałki muszkatołowej.

Wykonanie:

Masło orzechowe rozpuść w mleku. Zaparz kawę, np. w kawiarce. Do szklanki lub pucharka wlej syrop orzechowy, kawę oraz mleko. Udekoruj bitą śmietaną, kawałkami orzechów włoskich oraz  gałką muszkatołową. Podawaj od razu.