Kawa dobrze zapuszkowana
Przyjrzymy się bliżej aktualnym propozycjom Woseby.

Woseba stawia na puszkę
Woseba stawia na puszki. Oczywiście można przechowywać kawę, pozostawiając ją w tradycyjnych opakowaniach. Są one wykonane zazwyczaj ze specjalnie przystosowanych materiałów, które zapewniają kawie dobre warunki przechowywania, a tym samym zachowanie pełnego smaku, aromatu i wszystkich cennych wartości. Nie są to jednak opakowania typu „user friendly”, dlatego najlepszym pomysłem na przechowywanie kawy jest szczelne, nieprzezroczyste naczynie, które nie tylko chroni kawę przed dostępem powietrza i działaniem słońca, ale również pozwala na wygodne, wielokrotne użytkowanie. Takim naczyniem jest z pewnością trwała puszka. I wcale nie musimy kupować specjalnej puszki do przechowywania kawy. Wystarczy, że wybierzemy którąś z kaw oferowanych przez Wosebę. W zależności od upodobań i potrzeb mamy do wyboru kawy mielone, jak i ziarniste. Puszkę po zużytej kawie można, a nawet trzeba wykorzystać jako pojemnik.
Puszka to z wielu względów optymalne opakowanie zarówno dla ziarnistej, jak i mielonej kawy. Jednak oferta kaw zapakowanych w puszkę wśród rodzimych producentów nie jest bardzo rozpowszechniona z kilku powodów. Aby uruchomić produkcję kawy w puszkach potrzebna jest specjalna linia technologiczna, która nie jest tania. Dlatego większość krajowych producentów oferuje kawę w standardowych opakowaniach. Na produkcję kawy w puszkach decydują się tylko duże i znane marki posiadające nowoczesny park maszynowy. Na wysoką cenę linii do produkcji kawy w puszkach wpływa nie tylko zastosowana technologia, ale również koszty jej wdrożenia i personalizacja całego systemu w celu zapewnienia niezmiennej, najwyższej jakości.
Ziarnista i mielona oferta Woseby
Co proponuje nam Woseba? Jako jedna z pierwszych firm w Polsce wprowadziła na rynek serię starannie wyselekcjonowanych ziaren kaw z różnych stron świata, w eleganckich, odpowiednio zaprojektowanych puszkach o gramaturze 500 gramów.
Przyjrzyjmy się zatem pełnej ofercie kaw. Każda z kaw występuje zarówno w wersji ziarnistej, jak i mielonej.
Café Especial Arabica to znakomita kompozycja smakowa skomponowana na bazie starannie wyselekcjonowanych ziaren pochodzących z wybranych plantacji położonych powyżej 1200 m n.p.m. Ma delikatny, w pełni zharmonizowany smak i aromat, które zawdzięcza specjalnemu procesowi prażenia. Charakteryzuje się niską kwasowością, ma lekki, a zarazem szlachetny smak. Doskonała do parzenia w ekspresach ciśnieniowych, przelewowych, jak i metodą tradycyjną.


Kawa ziarnista WOSEBA Brasil to mieszanka wybranych ziaren Arabiki najlepszej jakości. Swoje walory i wyjątkowy charakter zawdzięcza skrupulatnej selekcji ziaren pochodzących z wyżynnych plantacji Brazylii, pozyskiwanych metodą suchą. Specjalny proces prażenia sprawia, że Café Brasil charakteryzuje się niską kwasowością, głębokim aromatem i łagodnym smakiem z delikatną nutą słodyczy. Doskonała do parzenia w ekspresach ciśnieniowych, przelewowych, jak i metodą tradycyjną.
Coffee Gold Crema to kawa ziarnista, premium blend o wyjątkowym smaku i aromacie. Jest znakomitą kompozycją starannie wyselekcjonowanych ziaren z plantacji Ameryki Południowej, Afryki oraz Azji. Niska kwasowość pozwala delektować się dobrze zbalansowaną harmonią intensywnych aromatów. Doskonała z dodatkiem odrobiny mleka. Doskonała do parzenia w ekspresach ciśnieniowych, przelewowych, jak i metodą tradycyjną.


Caffè Superiore Espresso to kawa ziarnista, 100% Arabica. Wyjątkowy aromat zawdzięcza ziarnom pochodzącym z plantacji oraz krzewów rosnących w warunkach naturalnych. Staranna selekcja najwyższej jakości ziaren oraz specjalny proces prażenia nadają kawie pełny, unikatowy smak. Ziarna zostały poddane specjalnemu procesowi prażenia. Caffè Superiore Espresso charakteryzuje się niską kwasowością. Doskonała do parzenia w ekspresie ciśnieniowym, przelewowym lub metodą tradycyjną.
Mocca Fix Gold to znana i ceniona mieszanka ziaren wysokiej jakości kaw pochodzących z Ameryki Południowej, Afryki i Azji. Swój charakterystyczny, intensywny aromat i pełny, harmonijny smak zawdzięcza specjalnemu procesowi prażenia oraz znakomicie dobranej kompozycji wyselekcjonowanych ziaren. Doskonała do parzenia w ekspresie ciśnieniowym, przelewowym lub metodą tradycyjną.

Jak widać, oferta kaw w puszkach WOSEBY jest na tyle zróżnicowana, że wybór optymalnej kawy nie powinien stanowić najmniejszego problemu.
Jednak, aby znaleźć tę ulubioną, warto przetestować kilka rodzajów, również, a może przede wszystkim pod kątem preferowanego sposobu parzenia. Na szczęście producent kaw Woseba zadbał, aby oferowane kawy można było przyrządzać na kilka popularnych, ale i najprostszych sposobów. Niezależnie od tego, jak to robimy, staranna selekcja i dedykowane sposoby prażenia ziaren gwarantują smak i moc, której oczekujemy.
Ciekawy, nowoczesny design i rodzaj opakowania sprawiają, że kawa Woseba w puszcze może stanowić pomysł na prezent idealny. Ciężko znaleźć dziś osobę, która nie sięga mniej lub bardziej regularnie po filiżankę pobudzającego, aromatycznego napoju.