Dalgona Mocha

9 kwietnia 2021

Kawa dalgona to hit ostatnich miesięcy. Na czym polega jej sekret? Dowiedz się, oglądając nasz wideoprzepis na niezapomnianą kawę Woseba Crema Gold z czekoladą. 

Składniki:

  • 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej WOSEBA Crema Gold,
  • 3 łyżki gorącej wody,
  • 3 łyżeczki cukru,
  • 30 g czekolady,
  • 150 ml mleka (3,2%).

Przygotowanie:

Kawę, gorącą wodę i cukier umieść w wysokim naczyniu, miksuj do uzyskania jednolitej, puszystej konsystencji. Mleko podgrzej do temperatury 65ᵒC, a następnie spień ręcznym spieniaczem do mleka lub dyszą ekspresu ciśnieniowego.

Czekoladę umieść w rondelku wraz z 40 ml wody.

Podgrzewaj, mieszając, aż osiągną jednolitą konsystencję.

Następnie przelej do wysokiej szklanki.

Spienione mleko nalej delikatnie na czekoladę.

Na wierzch mleka nałóż łyżeczką przygotowaną wcześniej kawę.

Przed wypiciem całość dokładnie zamieszaj.