shape
Szukaj
Konto
Koszyk
0

Czekoladowe espresso macchiato

Czekoladowe espresso macchiato

Zanurz się w esencji kawy z nutką czekolady. Połączyliśmy delikatny smak espresso na bazie kawy WOSEBA BIO ORGANIC z mleczną czekoladą. Całość dopełniliśmy mleczną pianką i wiórkami czekolady.

To Twoja chwila wyjątkowa jak Ty!

Składniki:

  • espresso na bazie WOSEBA BIO ORGANIC,
  • mleczna czekolada,
  • zimne mleko,
  • wiórki czekolady.

Wykonanie

W kąpieli wodnej rozpuść 3-4 kostki mlecznej czekolady. Następnie zaparz espresso. Do filiżanki wlej rozpuszczoną czekoladę i dodaj espresso. Na wierzch kawy dodaj spienione mleko. Aby uzyskać wyraźnie oddzielone warstwy nałóż  mleczną piankę łyżką. Całość udekoruj wiórkami czekolady.