Włoski DeSerek

Włoski DeSerek

We Włoszech podaje się go do ciasta drożdżowego. Ale można się nim delektować solo, gdyż smakuje wybornie! Puszysty, kawowy – palce lizać!

Składniki:
340 g serka mascarpone,
2 jajka (osobno żółtka i białka),
5 łyżeczek drobnego cukru,
czubata łyżka kawy mielonej (najlepiej użyć WOSEBA Espresso),
gorzka czekolada i biszkopty do dekoracji.

nr14_czekol2Przygotowanie
Jajka dokładnie umyj i sparz. Białka ubij na sztywną pianę z odrobiną soli. Serek mascarpone wymieszaj z żółtkami i cukrem, następnie miksuj kilka minut. Masę serową delikatnie wymieszaj z pianą i kawą. Rozłóż do pucharków. Szczelnie przykryj i włóż do lodówki na minimum 2 godziny. Podawaj ze startą czekoladą i biszkoptami.
Smacznego!

Kawa wir mleka
Ołówek