Najlepsza Mocca

Najlepsza Mocca

O wyjątkowym smaku mokki decydują dobrej jakości składniki. Dlatego do przygotowania tego naparu polecamy użyć mielonej kawy z gatunku arabika, pochodzącej z serca Ameryki Południowej – Brazylii. Jej nuty słodyczy idealnie połączą się z prawdziwą gorzką czekoladą. A ile kostek ulubionej czekolady wrzucisz do swojej mokki, to już zupełnie osobna historia 🙂

Składniki

  • espresso z kawy Woseba Café Brasil, (lub około 30 ml naparu przygotowanego w kawiarce)
  • 120 ml mleka,
  • kilka kostek ciemnej czekolady,
  • bita śmietana,
  • kakao.

Wykonanie

Czekoladę rozpuść w gorącym mleku i przelej do wysokiej szklanki. Następnie cienkim strumieniem wlej po ściance przygotowaną kawę. Na koniec udekoruj bitą śmietaną i posyp kakao. Prawda, że pyszne?! 🙂

Kawa wir mleka
Ołówek