Kostki bananowe z orzechami

Kostki bananowe z orzechami

Przekąska dodająca energii na cały dzień – idealna do porannej kawy, do plecaka pociechy czy teczki męża. Godnie zastąpi klasyczne słodycze, a przy tym wzmocni układ odpornościowy.

Składniki:
3 banany,
4 łyżki miodu,
szklanka płatków owsianych,
50 g prażonych płatków migdałów,
50 g prażonych orzechów laskowych,
50 g prażonych pestek słonecznika,
50 g suszonej żurawiny,
50 g prażonych orzechów laskowych,
łyżka nasion czarnuszki.

nr14_banana2

Wykonanie
Banany zmiksuj, dodaj miód i żurawinę. Orzechy i płatki upraż na patelni. Orzechy drobno posiekaj. Dosyp do masy bananowej i wymieszaj. Foremkę wyłóż papierem do pieczenia i całość równomiernie rozprowadź. Piecz przez 30 minut w 180ºC. Po upieczeniu i ostudzeniu pokrój na małe kwadraciki i zaproś kogoś na kawkę 🙂

Z taką przekąską świetnie smakuje WOSEBA Arabica – mieszanka o łagodnym, słodkawym, lekko orzechowym smaku.

 

Kawa wir mleka
Ołówek