shape
Szukaj
Konto
Koszyk
0

Kawa a’la szarlotka

Kawa a’la szarlotka

Aromatyczna kawa o smaku szarlotki poleca się na przerwę w świątecznych przygotowaniach.

Składniki

  • podwójne espresso przygotowane z kawy WOSEBA BIO,
  • 2 średnie jabłka,
  • 1 łyżka suszonej żurawiny,
  • 1 łyżka miodu,
  • szczypta gałki muszkatołowej,
  • do dekoracji: bita śmietana i herbatniki.

Wykonanie:

Zalej wrzątkiem żurawinę i poczekaj, aż zmięknie. Obrane jabłka pokrój w kostkę i podsmaż na patelni z miodem i gałką muszkatołową. Żurawinę i jabłka zmiksuj na gładką masę. Zaparz kawę, dodaj do masy i zmiksuj ponownie. Gotową kawę podaj z bitą śmietaną i pokruszonymi herbatnikami. Pycha!