Z miętą do kawy

Z miętą do kawy

Masz ochotę na orzeźwienie? Zaparz kawę we french pressie z dodatkiem mięty. Delikatne listki wyciągną z ziaren wszystkie roślinne nuty i nadadzą Twojej filiżance zupełnie nowego wymiaru!

Składniki (na 500 ml wody)

  • 35 g grubo zmielonej kawy Woseba Café Brasil,
  • 3-4 listki świeżej mięty,
  • kawałek skórki z cytryny,
  • cukier (do smaku).

Wykonanie

Do praski francuskiej wrzuć kilka listków mięty, kawałek skórki z cytryny i wsyp kawę. Zalej wszystko niewielką ilością gorącej wody. Odczekaj chwilę, a później dopełnij naczynie wodą i dokładnie zamieszaj. Po 3-5 minutach wciśnij tłok i przelej napar do szklanki. Im dłużej będziesz parzył kawę, tym intensywniejszy będzie aromat ziaren. Twoja filiżanka jeszcze nigdy nie miała tak wiosennego aromatu!

brasil_500g_ziarniste_ikona

Kawa wir mleka
Ołówek
KZM @ Google+
Woseba
YouTube