Wiedeńska wariacja

Wiedeńska wariacja

Kawa po wiedeńsku to klasyczny przepis, którego sukces polega na idealnym połączeniu czarnego naparu, czekolady i bitej śmietany. Podstawowa receptura to znakomity punkt wyjścia do tworzenia pysznych kawowych wariacji.

Składniki na filiżankę:

  • Ok. 100 ml mocnej kawy Woseba Gold,
  • 1 kostka czekolady mlecznej,
  • 1 łyżeczka miodu,
  • 30 ml podgrzanego mleka (lub więcej, według uznania),
  • 2-3 łyżki bitej śmietany,
  • szczypta cynamonu.

Wykonanie:

Przygotuj filiżankę o pojemności ok. 200 ml i włóż do niej kostkę czekolady. Zaparz mocną kawę (np. w kawiarce). Gorący napar wlej do filiżanki, następnie dodaj miód i zamieszaj, tak aby składniki się rozpuściły. Wlej podgrzane mleko, udekoruj bitą śmietaną i cynamonem. Możesz bawić się smakiem, dodając ulubione czekolady lub wykorzystując inne korzenne przyprawy.

gold_premium_250g_pr1

 

 

Kawa wir mleka
Ołówek
KZM @ Google+
Woseba
YouTube