Murzynek polany kawą

Murzynek polany kawą

Najlepsze w tym placku jest to, że znika równie szybko, jak się go przygotowuje. Wystarczy parę minut w kuchni i naprawdę niewiele więcej, by zostały tylko same okruszki.

przepis

 

Wykonanie

W dużej misce wymieszaj suche składniki: mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia i kakao. W osobnym naczyniu połącz jogurt, jajka oraz olej i rum. Następnie przelej je do suchych składników i dokładnie wszystko połącz. Ciasto przełóż do wyłożonej papierem kwadratowej formy (o wymiarach 23×23 cm). Piecz w 175˚C przez ok. 40 minut lub do suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika zostaw do przestudzenia. W tym czasie przygotuj polewę. W rondelku podgrzej mleko, dodaj pozostałe cukier, kakao i kawę (Woseba Velluto) i podgrzewaj, aż do ich rozpuszczenia. Wystudź, a następnie posmaruj polewą wierzch placka, najlepiej za pomocą pędzelka.

 

Kawa wir mleka
Ołówek
KZM @ Google+
Woseba
YouTube