Migdałowe latte

Migdałowe latte

Orzechowe aromaty naszej ulubionej kawy podkręcamy tym razem dodając prażone migdały oraz odrobinę likieru amaretto. Rozkoszujcie się kawą latte na bazie mleka migdałowego!

Składniki

  • 50 ml intensywnego naparu z kawy WOSEBA Espresso,
  • 200 ml mleka migdałowego,
  • łyżeczka likieru amaretto (opcjonalnie),
  • łyżeczka syropu migdałowego,
  • kilka prażonych migdałów.

Wykonanie

Migdały pokrój ostrożnie dużym nożem na mniejsze kawałki. Przygotuj intensywny napar (na przykład w kawiarce). Mleko przelej do rondelka i podgrzej. Używając ręcznego spieniacza, ubij gorące mleko na puszystą pianę. Do wysokiej szklanki wlej amaretto (jeśli używasz), syrop migdałowy, a następnie mleko wraz z pianką. Później wlej po ściance przygotowaną wcześniej kawę. Na koniec udekoruj pokruszonymi migdałami. Pycha!

Kawa wir mleka
Ołówek
KZM @ Google+
Woseba
YouTube