Letnie espresso

Letnie espresso

Gdy temperatura powietrza wzrasta, to zamiast gorących napojów chętniej pijemy przygotowane na bazie kawy drinki i koktajle. Parę kostek lodu w espresso wystarczy, by powstało caffè shakerato.


Pinnacle Cinnabon Charm Cocktail

Składniki:

  • 4-5 kostek lodu,
  • 1 łyżka syropu klonowego lub miodu (lub więcej, do smaku),
  • 2 łyżeczki likieru amaretto,
  • 120 ml naparu z kawy Woseba Espresso (np. przygotowanego w kawiarce lub w ekspresie ciśnieniowym).

Wykonanie:

Do shakera wrzuć kostki lodu, wlej syrop i alkohol. Na koniec dodaj świeżo przygotowaną, gorącą kawę. Energicznie mieszaj przez 10-15 sekund. Rozlej kawę do szerokich szklanek, takich jak do martini. Napój powinien mieć lekko karmelowy kolor. Podawaj od razu. Prawdziwe, kawowe orzeźwienie.

Letnie espresso możesz szybko zmienić w pyszny deser. Wrzuć łyżkę lodów waniliowych, udekoruj bitą śmietaną i posyp kakao. Pycha!

przepis-24-2qdegwruj56

 

Kawa wir mleka
Ołówek
KZM @ Google+
Woseba
YouTube