Latte z czekoladą

Latte z czekoladą

Dla miłośników kawy z mleczkiem mamy prostą radę na jesienne chłody. Ulubioną latte wzbogacamy pyszną białą czekoladą. Kilka kalorii więcej przyda się w chłodniejszą pogodę!

 

Składniki

  • 150 ml mleka,
  • 1 łyżka śmietanki kremówki,
  • łyżeczka syropu waniliowego,
  • 30 ml intensywnego naparu z kawy lub porcja espresso np. Woseba Crema Gold,
  • ¼ szklanki czekolady (startej na dużych oczkach).

Wykonanie

Mleko i śmietankę wlej do garnuszka, podgrzej i ubij spieniaczem na puszystą pianę. Zestaw z ognia, dodaj syrop waniliowy i wymieszaj. Do kubka/szklanki wlej przygotowaną kawę, następnie po ściance wlej spienione mleko wraz z puszystą pianką. Na koniec posyp napój wiórkami czekolady i od razu podawaj. Pycha!

 

Kawa wir mleka
Ołówek
KZM @ Google+
Woseba
YouTube