Zobacz nasz sposób na zimową, aromatyczną i rozgrzewającą kawę przygotowaną na bazie espresso z dodatkiem masy krówkowej. Polecamy przepis prosto od najlepszych baristów, którzy tym przepisie wykorzystali najlepsze ziarna Woseba Café Brasil!
Składniki:
- 60 ml naparu z kawy WOSEBA Café Brasil, przygotowanego w ekspresie ciśnieniowym (podwójne espresso, ok. 16 g kawy na 60 ml wody),
- 4 łyżeczki masy krówkowej,
- 100 ml mleka (3,2%),
- bita śmietana do dekoracji,
- masa krówkowa do dekoracji.
Przygotowanie:
Zaparz kawę. Do rondelka dodaj masę krówkową oraz mleko, a następnie podgrzej je do temperatury około 65ᵒC, mieszając tak, aby połączyły się ze sobą. Zaparzoną gorącą kawę oraz masę krówkową z mlekiem umieść w blenderze. Całość blenduj do uzyskania jednolitej konsystencji, a następnie przelej do wysokiej szklanki lub kubka. Udekoruj bitą śmietaną i polej masą krówkową.