shape
Szukaj
Konto
Koszyk
0

Krówkowa fantazja

Zobacz nasz sposób na zimową, aromatyczną i rozgrzewającą kawę przygotowaną na bazie espresso z dodatkiem masy krówkowej. Polecamy przepis prosto od najlepszych baristów, którzy tym przepisie wykorzystali najlepsze ziarna Woseba Café Brasil!

Składniki: 

  • 60 ml naparu z kawy WOSEBA Café Brasil, przygotowanego w ekspresie ciśnieniowym  (podwójne espresso, ok. 16 g kawy na 60 ml wody),
  • 4 łyżeczki masy krówkowej, 
  • 100 ml mleka (3,2%),
  • bita śmietana do dekoracji,
  • masa krówkowa do dekoracji.

Przygotowanie:

Zaparz kawę. Do rondelka dodaj masę krówkową oraz mleko, a następnie podgrzej je do temperatury około 65ᵒC, mieszając tak, aby połączyły się ze sobą. Zaparzoną gorącą kawę  oraz masę krówkową z mlekiem umieść w blenderze. Całość blenduj do uzyskania jednolitej konsystencji, a następnie przelej do wysokiej szklanki lub kubka. Udekoruj  bitą śmietaną i polej masą krówkową.