Cynamon i tahini współgrają z kawowym aromatem… Podkręcają smak i wyciągają wszelkie orzechowe nuty. Wypróbujcie przepis na wyśmienity pudding!
Składniki na dwie porcje
½ szklanki naparu z kawy rozpuszczalnej Woseba Arabica,
½ łyżeczki cynamonu,
1 szklanka mleka,
⅓ szklanki słodzonego mleka skondensowanego,
2 łyżeczki pasty tahini,
1 ½ łyżeczki skrobi ziemniaczanej,
dodatkowo: bita śmietana
opcjonalnie: czekolada do posypania.
Wykonanie
W niewielkim garnuszku podgrzej z mlekiem kawę oraz cynamon. Zestaw z ognia i pozostaw na ok. 10 minut. W osobnej misce połącz mleko skondensowane i pastę tahini, przelej do przygotowanego mleka. Dodaj skrobię. Podgrzewając na średnim ogniu, mieszaj, aż masa zacznie się ściągać. Następnie zestaw z ognia i rozlej do dwóch filiżanek. Po wystygnięciu przykryj, potem wstaw do lodówki na co najmniej 2 h. Przed podaniem udekoruj bitą śmietaną, oprósz cynamonem i czekoladą!