Kawowe smoothie

Kawowe smoothie

Bananowo-kawowe smoothie to solidna porcja energii. Napój jest gęsty i orzeźwiający – najlepiej sączyć go przez szeroką rurkę.

Składniki:

  • 1 dojrzały banan,
  • 1 łyżka kakao,
  • 120 ml wystudzonej, mocnej kawy,
  • 120 ml mleka sojowego,
  • 2-3 łyżki miodu,
  • 4-5 kostek lodu

nr23_43_skladniki

Wykonanie

Dojrzałego banana obierz, pokrój w plasterki (o grubości 0,5 -1 cm), włóż do pojemnika i wstaw do zamrażarki na ok. 3 h. Przygotuj mocną kawę, na przykład w kawiarce, a potem odstaw do wystygnięcia. Gdy owoce będą już zmrożone, wrzuć wszystkie składniki do blendera. Miksuj pulsacyjnie przez ok. minutę i rozlej do szklanek.

Nasza rada: do przygotowania kawowego smoothie proponujemy wykorzystać kawę WOSEBA Cafe Brasil, której łagodny smak doskonale skomponuje się z owocowym dodatkiem.
BRASIL-500g

Kawa wir mleka
Ołówek
KZM @ Google+
Woseba
YouTube