Kawa z rozmarynem

Kawa z rozmarynem

Miodowe aromaty rozmarynu i słodkiego bourbona doskonale komponują się z lekkim kawowym naparem. Znakomity napój nie tylko dla prawdziwych drwali. Gorąco polecamy!

Składniki

  • 60 ml lekkiej kawy Woseba Arabica z drippera,
  • 30 ml bourbona,
  • pół łyżeczki miodu (najlepiej gryczanego lub wrzosowego),
  • gałązka świeżego rozmarynu,
  • kilka kostek lodu.

Wykonanie

Zaparz lekką kawę, np. w dripperze, dodaj miód, wymieszaj i zostaw do wystygnięcia. Do szklanki z szerokim dnem wrzuć świeżą gałązkę rozmarynu, kilka kostek lodu i wlej bourbon. Na koniec dodaj przygotowaną wcześniej, ostudzoną kawę. Wymieszaj i gotowe!

Kawa wir mleka
Ołówek
KZM @ Google+
Woseba
YouTube