Kawa z lodem

Kawa z lodem

Pyszna kawa to gwarancja, że zimą nigdy nie zostaniesz na lodzie! A lody wrzuć do małej czarnej i skrop odrobiną amaretto. To wspaniały i orzeźwiający deser na popołudnia spędzone przy kominku.

Składniki:

  • około 80 ml świeżo parzonej i gorącej kawy Woseba Espresso (bez fusów),
  • 1 gałka lodów waniliowych,
  • 1-2 łyżki likieru amaretto,
  • płatki migdałów do dekoracji.

Wykonanie:

Zaparz intensywny napar bez fusów, najlepiej w kawiarce. Przelej kawę do szerokiej filiżanki, wlej amaretto i dodaj gałkę lodów. Delikatnie wymieszaj – lody powinny się nieco rozpuścić. Wierzch udekoruj płatkami migdałów. Przyjemności!

Espresso-250-g_IKONA

Kawa wir mleka
Ołówek
KZM @ Google+
Woseba
YouTube