Kawa w Łodzi

Kawa w Łodzi

Łódź przez lata była nazywana miastem twórczym, pochodzi stamtąd mnóstwo ciekawych osobistości: aktrów, filmowców czy projektantów. Kreatywność w takich zawodach jest warunkiem koniecznym. Skąd czerpać pomysły, być pełnym energii i zawsze gotowym na nowe wyzwania? Oczywiście po filiżance kawy!

Niezależnie od wykształcenia, zawodu czy stanowiska, większość osób zaczyna dzień od kawy. Codziennie rano słyszymy dźwięk mielonych ziaren oraz czuć zapach świeżo parzonej kawy. To właśnie kuchnia jest miejscem, do którego kierujemy pierwsze kroki w biurze. Jakiż to byłby paraliż, jakie przygnębienie i rezygnacja, gdyby pewnego dnia ulubionego napoju zabrakło?

To właśnie filiżanką czarnego naparu celebrujemy zakończenie trudnego zadania, to od kawy zaczynamy pracę nad nowym zadaniem i to przy niej omawiamy najważniejsze zagadnienia w firmie. Towarzyszy nam podczas pracy, w zależności od sytuacji pobudza do działania lub sprzyja odpoczynkowi i relaksuje.

Każdy ma swój własny poranny rytuał, niektórzy szybko wypijają czarne espresso, inni przez dłuższą chwilę zastygają nad dużym kubkiem kawy z dodatkiem ciepłego mleka i celebrują chwilę spokoju. Są też amatorzy brania naparu na wynos, którzy napełniają kubek termiczny i dziarsko opuszczają dom, ogrzewając schłodzone dłonie po drodze do firmy.


Kawa w pracy może służyć również do integracji zespołu. Kuchnia jest dobrym miejscem wymiany opinii czy szybkich burz mózgów. To tu rozgrywa się większość kuluarowych rozmów, ale tutaj również wpadają do głowy najlepsze pomysły, dlatego jeśli dopadł Was kryzys, proponujemy spacer do firmowej jadalni!

Świadomość pracodawców jest coraz większa, dlatego coraz chętniej inwestują oni w ekspresy przelewowe, ciśnieniowe oraz dobrej jakości ziarna, a nawet spieniacze do mleka. Powszechne jest twierdzenie, że brak kawy dekoncentruje, demobilizuje i obniża morale w zespole, ale już jedna filiżanka czarnego naparu zwiększa wydajność i efektywność.

Kawa wir mleka
Ołówek
KZM @ Google+
Woseba
YouTube