Kawa na osłodę

Kawa na osłodę

W chłodne dni potrzeba nam większej ilości kalorii… Przygotujmy więc napar z dodatkiem mleka kokosowego, masła i miodu. Tak podana kawa zachęci nas do działania i sprawi, że dzień będzie pełen energii.

Składniki:

  • 40 ml intensywnego naparu z kawy Woseba Mocca Fix Gold,
  • 100 ml mleka kokosowego,
  • pół łyżki masła,
  • 3 żółtka,
  • ziarna wyskrobane z 1 laski wanilii,
  • 1 łyżka miodu,
  • 3 białka,
  • odrobina cukru pudru,
  • szczypta cynamonu.

Wykonanie

Zaparz mocną kawę w kawiarce lub ekspresie ciśnieniowym. Mleko kokosowe dodaj do kawy, by nieco obniżyć jej temperaturę. Następnie przelej kawę z mlekiem do stojącego miksera, dodaj miód, wanilię, masło oraz żółtka i krótko zmiksuj. Napój przelej do wysokiej szklanki. Białka ubij na sztywno z niewielką ilością cukru pudru. Powstałą piankę nałóż do szklanek, wierzch posyp odrobiną cynamonu. Smacznego!

Kawa wir mleka
Ołówek