Kawa karmelkowa

Kawa karmelkowa

Kawka i krówka to wypasiony duet. Pełen słodyczy karmelkowy krem idealnie dopełnia ten pyszny kawowy deser. W sam raz na popołudnie spędzone z najbliższą osobą!

Składniki (na 2 porcje):

  • 150 ml intensywnego naparu z Woseba Mocca Fix Gold ( ok. 2-3 łyżeczki kawy mielonej),
  • 6 ulubionych krówek,
  • 50-70 ml mleka
  • + mleko do spienienia,
  • cynamon w proszku.

Wykonanie:

Przygotuj karmelkowy krem. Krówki wrzuć do rondelka, wlej mleko i postaw na niewielkim ogniu. Podgrzewaj do momentu, aż powstanie krem przypomiający swoją konsystencją budyń. Przełóż go do filiżanek. Zaparz intensywny napar bez fusów i wlej go do filiżanek. Na koniec dodaj odrobinę mleka (według uznania), na górę włóż mleczną piankę i udekoruj odrobiną cynamonu. Podawaj z uśmiechem!

Screen Shot 2017-03-03 at 10.25.10 AM

Kawa wir mleka
Ołówek
KZM @ Google+
Woseba
YouTube