Jesienne smoothie

Jesienne smoothie

Smoothie jest dobre na smutki i na każdą porę roku. Na bazie kawy, bananów oraz korzennych przypraw przygotowujemy pożywny, rozgrzewający napój. Jesienne smoothie sprawdzi się na drugie śniadanie i doda energii na dalszy dzień.

 

Składniki (2 porcje)

  • 2 dojrzałe banany,
  • ½ szklanki dyniowego puree,
  • 100 ml naparu z kawy WOSEBA Arabica,
  • ok. 200 ml mleka roślinnego, np. migdałowego,
  • 2-3 łyżki syropu klonowego lub miodu,
  • szczypta imbiru,
  • szczypta kardamonu.

Wykonanie

Banany obierz i pokrój na kawałki. Przygotuj napar kawowy bez fusów, np. w kawiarce. Wszystkie składniki umieść w blenderze i miksuj tak długo, aż nie będzie żadnych grudek. Jeśli chcesz dodaj nieco więcej mleka, by uzyskać pożądaną konsystencję. Spróbuj i w razie potrzeby, dodaj więcej syropu. Smacznego!

 

Kawa wir mleka
Ołówek
KZM @ Google+
Woseba
YouTube