Jesienna kawa z imbirem

Jesienna kawa z imbirem

Jesień to pora na kawę z dodatkiem aromatycznych przypraw. Tym razem przygotujemy cały dzbanek imbirowego naparu, który dodaje energii i znakomicie rozgrzewa.

Składniki:

500 ml wody,
6 łyżek miodu,
½ łyżeczki mielonego imbiru,
8 łyżeczek mielonej kawy WOSEBA Gold,
100 ml gorącego mleka (lub więcej, według uznania),
szczypta cynamonu.

gold_premium_250g_pr1

Wykonanie:

Do rondelka wsyp imbir, zalej wodą i doprowadź do wrzenia. Odstaw na ok. 30 sekund. Następnie do dzbanka wlej miód, wsyp kawę, zalej gorącą, imbirową wodą i zostaw do zaparzenia na 3-4 minuty. Później wlej gorące mleko, dodaj szczyptę cynamonu i wymieszaj cały napój. Całość rozlej do filiżanek.

Kawa wir mleka
Ołówek
KZM @ Google+
Woseba
YouTube