Jestem baristą – jak to się zaczęło?

Zawód baristy, jak może się wydawać, wcale nie jest łatwy. Aby zostać profesjonalistą w tej dziedzinie,  potrzeba doświadczenia, dobrego wyczucia Czytaj dalej...

Owocowe frappe

Frappe z owocami oraz kawą to wspaniały pomysł na początek dnia. Jest zdrowe, pożywne i wprowadza w dobry nastrój. Spróbujcie Czytaj dalej...

Alternatywne metody parzenia kawy – w Twoim domu!

Aby zostać baristą, trzeba posiąść dość skomplikowaną wiedzę. Jednak aby robić dobry napar w swoim domu, wystarczy kilka podstawowych przedmiotów:  wysokiej jakości kawa ziarnista  (np....

Czytaj dalej...

Czy więcej znaczy lepiej?

Moda na coraz większe kawy przyszła do nas ze Stanów Zjednoczonych. W popularnych sieciówkach możemy kupić kawy w naprawdę ogromnych pojemnościach, ale jak się ma...

Czytaj dalej...

Espresso Con Panna – to jest pyszne!

Co kryje się pod tą nazwą? To pojedynczy lub podwójny  shot espresso, na który kładziemy odrobinę ubitej śmietany kremówki. Niezwykle popularny we Włoszech, ale i...

Czytaj dalej...

Jasiu spóźnia się po raz kolejny do szkoły.
Pani: Brak mi na Ciebie słów…
Jasiu: Może powinna Pani  więcej czytać?

Jak rozmnażają się kalorie?
Przez pączkowanie…

Kochanie, kiedy naprawiasz kran w kuchni?
– Jutro…
– Jutro, jutro! Zawsze wszystko robisz jutro!
– No właśnie, wszystko! Jutro mogę nie mieć czasu na wszystko, więc pewnie naprawię go w przyszłym tygodniu.

Kawa wir mleka
Ołówek