Frappé to coś innego niż kawa mrożona lub podawana na lodzie. To symbol greckiej kuchni, który powstał dosyć przypadkowo, ale Czytaj dalej...
Lemon tart to klasyczny przepis, którego najważniejszym składnikiem jest krem cytrynowy – lemon curd. Orzeźwiające ciasto można podawać w wielu Czytaj dalej...
Kawa na zimno to nie tylko frappé. Zimny napar można również przygotować metodą cold brew. Na czym to polega? Zmielone ziarna zalewa się zimną wodą...
Frappé swoją międzynarodową popularność zawdzięcza w dużej mierze igrzyskom olimpijskim. Gdy w 2004 roku w Atenach odbywała się letnia olimpiada, wielu turystów zachwyciło się kawowym...
Oprócz kawy na zimno Grecy przyrządzają także kawę tradycyjną, na gorąco. „Kawa po turecku” nosi tam miano „kawy po grecku” i zaparzana jest w tygielku,...
Rozmawiają dwie pchły:
– Gdzie byłaś na wakacjach?
– Ostatnio na krecie.
Wnuk pyta babcię:
– Czy jak będziemy już nad morzem, to będziesz się ze mną kąpać?
– Chętnie bym z tobą popływała, ale w pływackim czepku wyglądam naprawdę staro.
– Jak ci się podobało nad morzem? – pyta brunetka blondynkę.
– Ach, strasznie się wynudziłam. Wszystkie fale były do siebie takie podobne…
P.P.U.H WOSEBA Sp. z o.o., ul. Krotoszyńska 150, 63-430 Odolanów