Pokaż, w czym parzysz kawę, a powiem Ci kim jesteś :) Podejdźmy do tematu jak do zagadki. Na początku będzie Czytaj dalej...
Dlaczego ślimaki? Bo wolno przy nich płynie czas:) Zakręcone, apetyczne i hipnotyzujące. Dobrze smakują na drugie śniadanie, do porannej kawki Czytaj dalej...
Do zaparzania kawy po wietnamsku służy „phin” – blaszany dzbanek stawiany na szklankę.
Prawdopodobnie najdłużej istniejącą kawiarnią jest Café Le Procope w Paryżu, założona w 1686 r. Bywali tam m.in. Voltaire, Rousseau, Thomas Jefferson.
We Francji do napicia się dużej porcji kawy służy bol de café – bardzo duża okrągła filiżanka.
Z budynku Sejmu słychać okrzyki „Sto lat, sto lat!”. Przechodnie domyślają się:
– A, pewnie urodziny obchodzą.
– Nie, obradują nad wiekiem emerytalnym.
Listonosz miał pecha, bo trafiła mu się przesyłka do odległej latarni morskiej. Jedzie rowerem kilka kilometrów, potem na pieszo przez wydmy, aż wreszcie wykończony podaje przesyłkę latarnikowi. Ten otwiera, wyjmuje gazetę i mówi: Dobrze, że wykupiłem tę prenumeratę…
Nad zagrodą z końmi wisi karta:
„Nie karmić. Szeryf.”
A poniżej:
„Nie dotyczy koni. Koń.”
P.P.U.H WOSEBA Sp. z o.o., ul. Krotoszyńska 150, 63-430 Odolanów