Makinetka, kupres, moka, kafetera - to wszystko określenia kawiarki, z którymi można się spotkać. Jest ona popularna na całym świecie. Czytaj dalej...
Wyjątkowy przysmak Poznaniaków, który wypieka się... tonami na 11 listopada – Dzień Świętego Marcina. Rogale świętomarcińskie posiadają certyfikat „Produktu o Czytaj dalej...
Jak nazwano kobietę, która zawodowo parzy kawę? To kawiarka (nazwa taka sama jak dla naczynia do przygotowania naparu). Dziś popularniejszym określeniem tej profesji jest „baristka”:)
W XIX wieku parzenie kawy było funkcją służby domowej. Wtedy kawiarka podawała kawę zamożnemu ziemiaństwu na śniadanie i podwieczorek.
W Turcji kawę parzy się kilkakrotnie (najczęściej trzykrotnie), do „podniesienia pianki”. Służy to zwiększeniu intensywności smaku i mocy naparu.
Przepis na szybki i smaczny obiad? Obiad u rodziny:)
Z kobietą jest jak z jesienią. Nigdy nie wiadomo, kiedy dostaniesz z liścia.
Dlaczego łyżka ma dużo wspólnego z jesienią?
Ponieważ JE SIE NIĄ
P.P.U.H WOSEBA Sp. z o.o., ul. Krotoszyńska 150, 63-430 Odolanów