Frappe

Frappe

Jak znaleźć przyjemność z picia kawy w naprawdę upalne dni? To proste! Zrób frappe i ugaś pragnienie napojem, który przygotujesz bez parzenia i czekania. Mamy prosty i sprawdzony przepis!

Składniki:

  • kilka kostek lodu,
  • 3-4 kostki pokruszonego lodu,
  • 5 g-10 g cukru trzcinowego (1-2 łyżeczki),
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej WOSEBA Arabica,
  • 150 ml wody lub mleka.

Potrzebne narzędzia:
blender kielichowy.

Wykonanie:

Do blendera wrzuć pokruszony lód, wsyp 2 łyżeczki kawy oraz cukier. Uzupełnij wodą lub mlekiem i zblenduj. W szklance umieść 3 kostki lodu i przelej przygotowany napój. Podawaj ze słomką. Najlepiej smakuje od razu po przygotowaniu.

 

Kawa wir mleka
Ołówek
KZM @ Google+
Woseba
YouTube