Espresso romano

Espresso romano

Klasyczne espresso nie potrzebuje wielu dodatków. Jeśli chcecie podkręcić nieco smak Waszej kawy, warto spróbować prostego triku na przygotowanie espresso romano! Odrobina cytryny odmieni smak klasycznej kawy.

Składniki:

  • skórka z cytryny,
  • ok. 30 ml espresso
    (lub intensywnego naparu z kawy przygotowanej w kawiarce).

Wykonanie:

Filiżankę do espresso ogrzej, np. płucząc ją w gorącej wodzie. Przygotuj kawę w ekspresie ciśnieniowym lub kawiarce. Odetnij kawałek skórki z cytryny i natrzyj nią rant filiżanki. Następnie wlej gorącą kawę. Do przygotowania espresso romano polecamy kawę nieco ciemniej paloną o intensywnym aromacie i smaku.

Espresso-250-g_IKONA

Kawa wir mleka
Ołówek
KZM @ Google+
Woseba
YouTube