Deser kawowy z chia

Deser kawowy z chia

Nasiona chia to porcja zdrowia. Jeśli połączymy je z kawą, otrzymamy zdrowy i pożywny posiłek dla miłośników kawy. Deser najlepiej przygotować dzień wcześniej – będzie wprost idealny na drugie śniadanie.

Składniki (2 porcje):

  • 1 szklanka mleka migdałowego,
  • 2 łyżki nasion chia,
  • 1 łyżka miodu / syropu klonowego,
  • 1 łyżka kakao,
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Woseba Café Brasil
  • kilka świeżych owoców: malin i jeżyn lub konfitura.

Wykonanie:

Połowę porcji nasion chia zmiel w młynku lub moździerzu na drobny proszek. Do miski włóż nasiona chia i proszek chia. Zalej mlekiem, dodaj syrop klonowy, kakao oraz kawę. Wymieszaj dokładnie, a potem przełóż do kubków. Wstaw do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie udekoruj malinami i podawaj. Na zdrowie!

Kawa wir mleka
Ołówek
KZM @ Google+
Woseba
YouTube