Diabeł tanzański, czyli mocne espresso

Diabeł tanzański, czyli mocne espresso

Mocna jak diabli, czyli kawa idealna na pracowite popołudnie – taką pija się nawet w najodleglejszych zakątkach świata, na przykład w Tanzanii.

Co wyróżnia ten region? Pocztówkowe krajobrazy Parku Serengeti, Jeziora Tanganika… Do tego bogactwo naturalne Tanzanii – diamenty, rubiny i szafiry… Silnie rozwinięte rolnictwo czerpie z darów natury – oprócz upraw kawy i bawełny dominuje uprawa goździków, która stanowi aż 83 % zasobów światowych.

Arabica uprawiana jest głównie tradycyjnie, przez małe gospodarstwa rolne, u podnóża Kilimandżaro. Kawowce owocują tam niemalże przez okrągły rok. Miejscowi piją kawę mocną, bez żadnych domieszek.

By znaleźć pretekst na odpoczynek w dniu pełnym pracy, a przy tym wspomóc się diabelską mocą, polecamy przygotować sobie Woseba Espresso i regenerować się krótko, acz skutecznie!

Kawa wir mleka
Ołówek