Mała czarna z cytrusami

Mała czarna z cytrusami

Kawa i cytrusy? Dlaczego nie?! Jeśli połączysz ich orzeźwiającą moc z pobudzającym działaniem czarnego naparu, uzyskasz prawdziwy zastrzyk energii, który swoim smakiem przeniesie Cię do krainy egzotycznych wysp, gdzie czas płynie inaczej…

Składniki:
owoc cytrusowy (cytryna/grejpfrut/pomarańcza),
kawa mielona WOSEBA Arabica,
(6 -7g, tj. około 2 łyżeczek kawy na 100 ml wody).

Arabica-250g
Przygotowanie:
Wyciśnij sok z owocu, przelej do foremek i włóż do zamrażarki. Następnie przygotuj kawę. Tu proponujemy jedną z alternatywnych metod przygotowania kawy – napar z drippera. Dla ceniących wygodę – 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Woseba Arabica zalane 100 ml wody. Napar odstaw do schłodzenia. Kostki lodowe włóż do wysokiej szklanki i dodaj swoją kawę. Smacznego!

Kawa mielona
Nasza rada:
Do przygotowania kostek lodowych możesz wykorzystać także sok z czerwonych owoców, np. wiśni lub też wykorzystać tonic bądź inny napój gazowany. Najlepiej skomponuje się z nimi kawa WOSEBA Arabica – mieszanka o łagodnym, słodkawym, lekko orzechowym smaku.

Kawa wir mleka
Ołówek