Coraz popularniejszy w Polsce trend zero waste pokazuje, że z większą świadomością kupujemy i używamy przedmiotów, staramy się minimalizować śmieci Czytaj dalej...
Miodowe aromaty rozmarynu i słodkiego bourbona doskonale komponują się z lekkim kawowym naparem. Znakomity napój nie tylko dla prawdziwych drwali. Czytaj dalej...
Zasada 4 M powstała we Włoszech, oznacza cztery aspekty, które składają się na espresso: Miscela, czyli mieszanka kawy, Macinacaffe, czyli młynek Macchina, czyli ekspresu -...
Crema to coś, co kawosze uwielbiają najbardziej – pyszna, kremowa, słodkawa pianka. Powstaje ona podczas parzenia kawy, kiedy woda pod ciśnieniem przechodzi przez kawę.
Lungo, bo tak profesjonalnie nazywamy przedłużone espresso, otrzymuje się w bardzo prosty sposób poprzez dodanie większej ilości wody, która nie tylko rozcieńczy napar, ale i...
Rozmawiają koledzy:
– Powtarzałeś coś przed egzaminem?
– No jasne.
– A co?
– Będzie dobrze, będzie dobrze…
Klient dzwoni do obsługi lotniska, aby zamówić telefonicznie bilet lotniczy:
– Czy leci Pan sam?
– A skąd mam wiedzieć? To wasz samolot!
Spotykają się koledzy:
– Stary, od razu widać, że jesteś po ślubie – doskonale wyprasowana koszula!
– Taaa… To jest pierwsza rzecz, której nauczyła mnie żona.
P.P.U.H WOSEBA Sp. z o.o., ul. Krotoszyńska 150, 63-430 Odolanów