Ciasteczka francuskie z konfiturą

Ciasteczka francuskie z konfiturą

Gdy słyszysz w słuchawce – „Jesteśmy w pobliżu, wpadniemy za pół godzinki” – ogarnia Cię panika (bo nie ma nic do kawy) wymieszana z radością (bo lubisz gości). Na tę mieszankę uczuć mamy sprawdzony przepis podpowiadający, jak przygotować ekspresowo słodkości!

Składniki:
gotowe ciasto francuskie,
konfitura (np. morelowa),
rodzynki.

nr14_francuskie2

Przygotowanie
Rozwiń ciasto francuskie, posmaruj konfiturą. Rodzynki sparz. Posyp nimi ciasto. Zroluj, pokrój na 2-3 centymetrowe kawałki i rozłóż na blasze do pieczenia. Piecz około 15 minut w 180ºC.
Et voilà! Całości dopełni harmonijna i aromatyczna WOSEBA La Mocca.

Kawa wir mleka
Ołówek