Café barraquito

Café barraquito

Jeśli marzysz o egzotycznych podróżach i chciałbyś poczuć, jak smakuje rajska kawa – przygotuj własne café barraquito. Taki napój w mgnieniu oka przeniesie Twoje zmysły na Wyspy Kanaryjskie.

Składniki:
30 ml skondensowanego mleka,
20 ml likieru 43 ( lub likieru pomarańczowego),
150 ml mleka (3,2%),
50 ml naparu z kawy WOSEBA Arabica – najlepiej przygotowanego z kawiarki lub z ekspresu,
cynamon,
starta skórka cytryny.

Arabica-250g

Przygotowanie:
Na dno szklanki wlej mleko skondensowane. Delikatnie, po łyżce wlewaj likier. Dodaj spienione mleko. Na koniec wlej kawę i tak przygotowany napój posyp cynamonem oraz startą skórką z cytryny.

Nasza rada:
Zamiast likieru możesz dodać sok wyciśnięty z połówki czerwonej pomarańczy.

Kawa wir mleka
Ołówek