Kawa na mróz

Kawa na mróz

Kawoszom nie jest straszny żaden nagły atak zimy. Na mroźną i śnieżną pogodę mamy specjalną recepturę na rozgrzewającą i aromatyczną kawę, która pozwali Wam przetrwać zimowy czas…

Składniki (1 porcja)

80 ml naparu z kawy WOSEBA Unica (około 1,5 łyżeczki kawy mielonej),
2 łyżeczki brandy,
1 łyżeczka płynnego miodu,
szczypta cynamonu,
2 łyżeczki śmietanki,
skórka pomarańczy (pokrojona w cienkie paski).

Wykonanie

Przygotuj napar bez fusów, najlepiej metodą przelewową. Gorącą kawę wlej do szklanki, dodaj miód i mieszaj, aż do rozpuszczenia. Następnie wlej alkohol, śmietankę i wymieszaj. Na koniec posyp odrobiną cynamonu i udekoruj wiórkami skórki pomarańczy. Na zdrowie!

unica-250g

Kawa wir mleka
Ołówek
KZM @ Google+
Woseba
YouTube